Sexy nepagente krijgt negen maanden cel

Een jonge vrouw zit op bed gekleed in onderbroek, een politiepet en -overhemd, terwijl ze juist haar panty uitdoet. Voor sommigen misschien een spannend beeld, maar nou ook weer niet zo spannend dat je moet vrezen voor de echte politie.

Tenminste, dat dacht Wang Xiomeng uit China toen ze in politie-uniform een fotoshoot deed ter promotie van een detectiveroman. Ze was zelfs zo trots dat ze foto's uploadde op China Weibo, een microbloggingsite. Ze voegde nog een begeleidende tekst toe: "Als de nieuweling in mijn stadje, moet ik de basics leren. Als een van de bloemetjes van het korps, sta ik onder druk. Ik moet iedere dag iets gaan eten en drinken met hoge ambtenaren."

De foto's vielen kennelijk in de smaak, want ze werden pardoes 500 maal gedeeld door andere bloggers. Maar zoals altijd zaten er ook een paar zuurpruimen tussen die de pret voor iedereen moesten verpesten. Zij meldden Wangs kiekjes bij de heilige hermandad, die besloot Wang aan te klagen wegens het zich voordoen als een politieagent.

Toen Wang met haar 23 lentes voor de rechter in haar thuisstad Beijing stond, probeerde ze zich nog te verweren: "Het kostuum was slechts een theaterattribuut, ik was zo onwetend". Haar charmes konden de rechter slechts ten dele vermurwen: ze kreeg negen maanden celstraf, maar wel voorwaardelijk.

Wangs carrière als wetshandhaver is dus maar van korte duur geweest. Gelukkig hebben we de foto's nog.