Schultz houdt vast aan 130 op A2

De verhoging van de maximumsnelheid op de A2 gaat vrijdagnacht gewoon door, ondanks het aangekondigde beroep van de gemeente Stichtse Vecht. Dat zei minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD) na de ministerraad.

"Ik heb geen idee wat de rechter voor besluit zal nemen. Ik heb vertrouwen in mijn besluit. Dat is de reden dat ik nu overga tot 130 in de avonduren. We wachten af."

De gemeente kondigde eerder vrijdag aan naar de rechter te stappen om de snelheidsverhoging tegen te houden. Stichtse Vecht vreest geluidsoverlast en riep de minister op de verhoging uit te stellen totdat de rechter uitspraak had gedaan.

Op delen van de A2 tussen Amsterdam en Utrecht mag vanaf middernacht 130 kilometer per uur worden gereden. Het gaat om het wegdeel tussen Vinkeveen en Maarssen. De verhoogde maximumsnelheid geldt tussen 19.00 uur en 06.00. De huidige maximumsnelheid van 100 kilometer per uur zorgde voor veel onbegrip bij automobilisten aangezien de weg onlangs werd verbreed naar tien rijstroken.


Schultz houdt vast aan 130 op A2 (Foto: Novum)