Helmondse vrijgesproken van moordpoging op dochter

Een 28-jarige vrouw uit Helmond is vrijgesproken van een moordpoging op haar acht maanden oude dochter. De vrouw liep twee jaar geleden op het station van Helmond met de kinderwagen tussen twee spoorbanen terwijl er een trein aankwam, waarna de omstanders dachten dat zij zichzelf en haar dochter om het leven wilde brengen.

De rechtbank in Den Bosch vindt dat niet bewezen kan worden dat de vrouw zichzelf en haar baby van het leven wilde beroven. De vrouw heeft zelf ook altijd gezegd dat dit niet haar bedoeling was, en dat ze per ongeluk tussen de rails belandde omdat ze diep in gedachten verzonken was.

Direct na het incident zag de politie geen aanleiding om de vrouw aan te houden, maar een maand later werd ze alsnog opgepakt. Justitie had vier jaar cel, waarvan twee jaar voorwaardelijk, tegen de vrouw geëist. De rechtbank betreurt het dat justitie de zaak niet eerder op zitting heeft gebracht, omdat de gevolgen van de vervolging voor de vrouw en haar twee kinderen 'zeer ingrijpend' zijn.