250.000 3DSen verkocht in USA, geruchten over nieuwe bundel en uitverkoop

Nu de nasleep van de "Zwarte Vrijdag"-gekte voorbij is, en het stof langzaamaan weer optrekt, moet Nintendo wel blij zijn met het aantal verkopen van de handheld systemen. De Nintendo DS en de Nintendo 3DS zijn als warme broodjes over de toonbank gegaan.

Reggie Fils-Aime, opperhoofd van Nintendo of America, verklaart nader. Tijdens het afgelopen weekend zijn er maar liefst 250.000 Nintendo 3DS systemen over de toonbanken gegaan. Daarnaast is de "normale" Nintendo DS ook goed verkocht. Een goede 275.000 stuks, om precies te zijn. Letterlijk warme broodjes, waar Subway nog wel wat van kan leren.

Fils-Aime verklaart dat deze goede verkopen mede te danken zijn aan de Zwarte Vrijdag, de vrijdag na Thanksgiving, en het weekend wat erna volgde. Tijdens deze periode hadden meerdere retailers enorme kortingen op complete bundels.

Naast de goede verkopen gaan er ook geruchten rond dat sommige zaken de prijs gaan verlagen, naar 140 dollar (afgerond). Dat is dus  30 dollar goedkoper dan de standaard prijs. Naast deze prijsverlaging is ook het gerucht de rondte gegaan dat er een Mario Kart XL-bundel in Amerika aan zal komen. Deze bundel, vergeljikbaar met onze prachtige Mario Kart-bundel, zal een blauwe 3DS XL met het spel Mario Kart 7 bevatten. Deze zal de schappen ingaan voor 199 dollar, 30 dollar goedkoper dan de huidige prijs van een losse Nintendo 3DS XL.