[EL] Uitslag Hannover 96 - FC Twente

FC Twente is er niet in geslaagd om zich ook na de winterstop te verzekeren van Europees voetbal. De Tukkers speelden in Hannover doelpuntloos gelijk tegen Hannover 96 en zag Levante met 3-1 van Helsingborgs IF winnen.

Hannover 96 was voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Twente al geplaatst en deed nauwelijks moeite om drie punten aan het totaal toe te voegen. De Duitse formatie bivakkeerde vooral op eigen helft en liet de Tukkers het spel maken, wat in een veel te laag tempo gebeurde.

Door het slappe spel van FC Twente kwam Hannover 96 in het eerste bedrijf slechts één keer in de problemen. Braafheid brak via de linkerkant door en zette vervolgens voor op Bulykin, die er niet in slaagde om het leer richting het doel te tikken.

Na de thee schroefde FC Twente het tempo wat meer omhoog en ook Hannover 96 leek ineens in te zien dat de bezoekers niet voor joker op de tribune zaten. Toch ging de iets grotere dadendrang niet gepaard met veel kansen. Uiteindelijk zorgden Pinto en Nikci voor de meeste opwinding door hun pogingen een meter of twee naast te tikken.

In de slotfase leek FC Twente nog aan te zetten, maar pogingen van Janssen en Tadic zorgden nauwelijks voor gevaar. Bovendien pakte Bengtsson een rode kaart, nadat hij een doorgebroken speler neerhaalde.

De mannen van trainer Steve McClaren kunnen zich nu dus volledig op de Eredivisie gaan richten.


Hannover 96

0 - 0

FC Twente

 
 Gele kaart: Eggimann, Pinto (Hannover 96)
Rode kaart: Bengtsson (84/2xg) (FC Twente
 
Stadion: AWD-Arena, Hannover
Toeschouwers: 36.000
Arbiter: Koelbakov (WRu)
 
Opstelling:   Opstelling:
Zieler
Cherundolo
Eggimann
Haggui
Pander
Nikci (Schmiedebach/71)
Schulz
Pinto
Huszti (Rausch/78)
Schlaudraff (Konan/62)
Sobiech
  Boschker
Rosales (Breukers/ 77)
Douglas
Bengtsson
Braafheid
Janssen
Brama
Pelupessy (Fer/63)
Gutiérrez
Boelykin (Castaignos/71)
Tadic