Man pleegt zelfmoord als een baas

De bizarre doodsoorzaak van een in juli gevonden Duitser lijkt boven water. Hoewel de beste man onder de vreemdste omstandigheden werd gevonden, gaat de politie van Hamburg nu uit van zelfmoord.

Het lijk van Uwe Sattler werd enkele maanden geleden uit de Elbe gevist. De 43-jarige Duitser droeg een met stenen gevulde rugzak en was door zijn hoofd geschoten. Vervolgens zou het lichaam in een grote plastic zak zijn gestopt, die werd dichtgebonden met een tie-wrap.

Direct ging de politie uit van een maffia-afrekening. Na langdurig onderzoek wordt de Italiaanse organisatie niet langer de Zwarte Piet toegespeeld. "We zijn er 99,999 procent van overtuigd dat het hier om zelfmoord gaat", zo laat een politiewoordvoerster weten. "Er is geen andere verklaring, geen ander motief en geen bewijs voor moord."

Volgens het onderzoek wilde Sattler zich ervan vergewissen dat hij het loodje zou leggen. Zo heeft hij een verzwaarde rugzak omgedaan en is in de zak gaan liggen. Hierna heeft hij de tie-wrap aangetrokken en zijn pistool gepakt. Vervolgens heeft de Duitser zichzelf door het hoofd geschoten en is hij in het water gesprongen.

De reden waarom zal altijd een mysterie blijven. Gelukkig staat vast dat de maffia niets heeft gedaan. Case closed.