[CL] Uitslag Ajax - Borussia Dortmund

Ajax heeft in de Champions League een pijnlijke nederlaag geleden. In eigen huis was Borussia Dortmund met maar liefst 1-4 te sterk. Hierdoor zijn de Amsterdammers definitief uitgeschakeld voor een plek in de volgende ronde.

Al na acht minuten kwamen de Duitsers op voorsprong. Reus werd weggestuurd door Götze en kon weglopen bij Poulsen. Daarna kon hij simpel scoren. Vervolgens was het Götze zelf die voor de 0-2 zorgde. na na een snelle vrije trap kapte hij v.Rhijn uit en klopte Vermeer. Hoewel Ajax de eerste helft verreweg het meest in balbezit was slaagde het er niet in daarmee gevaarlijk te worden. Dortmund was daarentegen zeer effectief met hun mogelijkheden. Vlak voor rust werd het zelfs 0-3  toen Vermeerweliswaar een inzet van Götze nog kon keren,maar vervolgens kansloos was op de rebound van Lewandowski.

Vlak na rust leek het nog erger te worden voor Ajax, maar het ontsnapte aan een penalty tegen. Götze viel over een been van Moisander, maar kreeg geel in plaats van een strafschop. Daarna probeerde de thuisclub wanhopig nog wel op zoek te gaan naar de aansluiting, maar Dortmund wankelde nooit. Een kopbal van Boerrigter was nog het gevaarlijkst. De Duitsers kwamen via Lewandowski ook nog op 0-4. Vlak voor tijd redde Lukoki de eer door te scoren na een mooie actie van Eriksen.

Siem de Jong loopt zich vast op Neven Subotic (Foto: Pro Shots)

AFC Ajax

1 - 4

Borussia Dortmund

86' Hoesen    8' Reus