Alkmaarder opgepakt voor duinlijk

Een 23-jarige man uit Alkmaar is donderdagmiddag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Frank Temme, die donderdag dood werd gevonden in de Schoorlse Duinen. Dat laat de politie zondag weten. Het slachtoffer was vermist sinds begin maart.

Het stoffelijk overschot werd aangetroffen in de duinen bij het Noord-Hollandse Hargen aan Zee. De politie meldde toen al uit te gaan van een misdrijf, maar verzweeg de aanhouding. De verdachte wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die vrijdag al bepaalde dat hij in de cel moet blijven.

De afgelopen tijd waren in de duinen meerdere zoekacties op touw gezet. Agenten en defensiemedewerkers stuitten donderdag op het lichaam op een plek waar de grond omgewoeld was geweest. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft zaterdag vastgesteld dat het inderdaad Frank Temme was die hier was begraven.

Het onderzoek naar de omstandigheden waaronder Temme om het leven is gekomen is nog in volle gang. De politie wil daarom geen verdere mededelingen doen.

Eerder liet de politie weten dat onderzoek naar Temmes telefoon aannemelijk maakte dat hij in de Schoorlse duinen bij Groet, Hargen en Schoorl is geweest. Daarom werd daar eind juni gezocht, en enkele weken geleden nogmaals. Het Openbaar Ministerie loofde eerder tienduizend euro uit voor de tip die leidt tot de aanhouding van de dader.