Brabantse seksspeeltjes in 'Vijftig Tinten'

Het Brabantse bedrijf Rimba heeft de exclusieve rechten gekregen op de zogeheten Fifty Shades-lijn. Dat betekent dat het bedrijf de seksspeeltjes op de markt mag brengen die in de bestseller 'Vijftig Tinten Grijs' voorkomen, meldt Omroep Brabant.

De erotische boekenserie is wereldwijd een enorme hit. Miljoenen exemplaren zijn al verkocht. Dit succes hoopt Rimba nu te evenaren met de seksspeeltjes die in de boeken gebruikt worden.

Een woordvoerder van het bedrijf stelt dat de populariteit van het boek onder, overwegend vrouwelijke, lezers net op tijd komt voor de seksbranche. Want ook deze branche heeft flink te lijden onder de economische crisis. De omzetten zijn circa twintig procent gekelderd in de afgelopen vijf jaar. De speciale vaginakogels, vibrators en kietelzweepjes moeten de industrie weer tot een nieuw hoogtepunt brengen.

Eigenaren van seksshops verwachten veel van de nieuwe lijn speeltjes. Eigenaar John van Ree van de B1-seksshop in Den Bosch verwacht dat 'het boek drempelverlagend werkt om toch eens een bezoek te brengen aan een seksshop'. Hij heeft de hele Fifty Shades-lijn dan ook direct besteld.

Vanaf volgende week worden de speeltjes geleverd. Vele nieuwe impulsen in de slaapkamers van lezend Nederland worden verwacht.