Goudverkoopsters zetten overval in scene

Twee goudverkoopsters die beweerden in het Limburgse Beek te zijn overvallen, zijn opgepakt omdat ze de overval in scene blijken te hebben gezet. Ook drie mannen zijn aangehouden, meldt de politie donderdag.

De overval werd eind maart bij de politie gemeld. De vrouwen zouden 's avonds na hun werk op de Peeskesweg in Beek zijn klemgereden door een auto. De inzittenden bedreigden hen met een vuurwapen en gingen er met goud en geld vandoor.

Tijdens het onderzoek naar de overval rezen volgens de politie steeds meer twijfels over of de vrouwen de waarheid spraken. Uiteindelijk stelde de politie vast dat de hele overval in scene was gezet.

De twee goudverkoopsters, een 36-jarige vrouw uit 's Heerenberg en een 29-jarige vrouw uit het Duitse Kleve, zijn gearresteerd. Hetzelfde gebeurde met twee Apeldoorners van 38 en 42 jaar en een 42-jarige Edenaar. Alle verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt voor verduistering in dienstbetrekking of medeplichtigheid daaraan.