Presentatrice: Rutte II impotent jongenskabinet?

De nieuwe Buitenhof-presentatrice Marcia Luyten lijkt er zichtbaar van te genieten dat het kabinet-Rutte II een slechte start heeft gemaakt. In een gesprek zondagmiddag met Jacques Wallage bevroeg Luyten de PvdA-coryfee over het ontbreken van de meerderheid in de Eerste Kamer voor de huidige regering.

Luyten stelde een behoorlijk ondeugende vraag voor het altijd ietwat stoffige discussieprogramma van de publieke omroep: "En met die nauwe blik loop je het risico dat dit jongenskabinet straks ook, met de Eerste Kamer in het achterhoofd, een impotent kabinet wordt?" "Nou, dat gaat allemaal wel weer heel hard", antwoordde Wallage.

Later in het gesprek bleek de 41-jarige presentatrice niet alleen van de onrust binnen de VVD te genieten, maar zat ook de onrust binnen de PvdA op te stoken: "Intussen blijkt uit onze bronnen dat de oproer binnen de PvdA-leden al een beetje aan het beginnen is." "U kijkt er zo vrolijk bij, alsof we daarop zaten te wachten", antwoordde Wallage, waarop Luyten zich een beetje betrapt voelde.


Presentatrice: Rutte II impotent jongenskabinet?