Isa Hoes besprak problemen Antonie liever niet

Isa Hoes vond het lastig om met vrienden de problemen van Antonie Kamerling te bespreken. "Je durft er niet over te praten want je bent bekend en je bent bang dat het uitlekt", zei de actrice, wier man in 2010 zelfmoord pleegde, in Eva Jinek op Zondag.

"Ik heb mijn grootste verdriet in die jaren gehad", vertelde de 45-jarige Hoes, die aan een boek werkt over Kamerling. De acteur was depressief. "Maar voor de kinderen is het het allerergst. Dat zij geen vader meer hebben is het moeilijkste punt."

Met haar kinderen gaat het inmiddels een stuk beter. "Merlijn is echt opgeknapt, die zat dicht. Hij is gaan bloeien." Naast een zoon kreeg Hoes met Kamerling ook een dochter, Vlinder.

De actrice, die vanaf volgende week te zien is in het toneelstuk Verlies, liep voor de dood van Kamerling al rond met het idee een boek te schrijven. "Een paar maanden voor zijn dood was hij heel manisch", aldus Hoes. "Je zou denken dat we het perfecte stel waren, maar ik had een man thuis die aan het doordraaien was en in de supermarkt achter een schap aan het huilen was."

Na het overlijden van haar man werd Hoes benaderd door een uitgeverij. "Ik zei meteen ja. Na Antonies dood zijn er zoveel mensen naar me toegekomen met een zelfde soort verhaal, die het fijn vonden dat ik zo open was. Veel mensen schamen zich en zoeken dus geen hulp." De actrice hoopt mensen over de streep te kunnen trekken. "Zeg gewoon: ik ben depressief en dat is wat ik heb."