[EL] Uitslag FC Twente - Levante

In Enschede werd het Europa League gespeeld tussen FC Twente en Levante UD. In een traag duel werd er niet gescoord. Voor Twente zijn de kansen om te overwinteren heel klein geworden.

Het eerste deel van de eerste helft kenmerkte zich door een laag tempo en twente met het meeste balbezit. Dit resulteerde in schoten van Luc Castaignos en Jerson Cabral. Willem Janssen kopte een bal naast op een voorzet van Robbert Schilder.  De eerste helft kabbelde verder voort. Levante leek tevreden met een punt en de club uit Enschede kwam er niet doorheen. 

Begin tweede helft leek FC Twente een opleving te hebben, maar ze vielen al snel terug in het patroon van de eerste helft. Na meer dan een uur spelen werd Schilder vervangen door Bulykin. Twente creeërde nog wel kansen. De grootste kans kwam op naam van Douglas, die schoot de bal naast na een corner van Tadic. 

In blessuretijd kreeg Barkero namens Leveante nog een goede kans, maar Mihaylov tikte de bal uit de hoek. Levante wilde niet en Twente kon het niet. Het bleef 0-0. Twente heeft nu drie punten uit vier duels. Levante heeft zeven punten. 

FC Twente

0 - 0

Levante UD 

 Gele kaart: Tadic (FC Twente), Michel, Ballesteros, Diop(Levante)
 
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 19.500
Arbiter: Chapron (Fra)
 
Opstelling:   Opstelling:
Mihaylov
Rosales
Bengtsson
Douglas
Braafheid
Janssen
Brama
Schilder(Bulykin/62)
Cabral  (Gutiérrez/76)
Castaignos
Tadic
  Navas
Lell
Rodas
Ballesteros
Karabelas
Ríos
Iborra
Míchel (Barkero/ 85)
Diop
Garcia(Juanlu/77)
Gekas(Ángel/75)