Kist treft Barney op Grand Slam of Darts

BDO-wereldkampioen Christian Kist treft Raymond van Barneveld tijdens de Grand Slam of Darts in het Engelse Wolverhampton. Co Stompé is gekoppeld aan titelverdediger Phil Taylor. Dit bleek na de loting van maandagavond.  

De Grand Slam of Darts is een invitatietoernooi, alle halve finalisten van het PDC-WK en het BDO-WK en de finalisten van de overige toernooien zijn uitgenodigd om mee te doen. Zeven van de 32 deelnemers komen van de BDO. Het toernooi begint met een groepsfase waar daarna de nummers één en twee door gaan naar de laatste zestien.

De Nederlanders hebben redelijk geloot. Stompé treft dan wel Taylor, maar Waites en Webster zijn niet in vorm. World Grand Prix-winnaar Michael van Gerwen treft Thornton, Hankey en Beaton. De groep des doods is groep E met wereldkampioenen Adrian Lewis & John Part, Gary Anderson en tweevoudig WK-finalist Tony O'Shea.  

Het toernooi begint begint zaterdag en duurt negen dagen. Voor de winnaar ligt een cheque klaar van 100.000 Engelse pond, omgerekend een kleine 125.000 euro. 

Groep A Groep B Groep C Groep D
Phil Taylor Michael van Gerwen Simon Whitlock James Wade
Scott Waites Robert Thornton Kevin Painter Jan Dekker
Mark Webster Ted Hankey Dean Winstanley Mervyn King
Co Stompé Steve Beaton James Hubbard Arron Monk
Groep E Groep F Groep G Groep H
Adrian Lewis Andy Hamilton Wes Newton Christian Kist
Gary Anderson Paul Nicholson Terry Jenkins Raymond van Barneveld
John Part Brendan Dolan Wesley Harms Mark Walsh
Tony O'Shea Barrie Bates Martin Phillips Wayne Jones
Submitter:  Bron: FOK!sport