Ferrer kopman voor Spanje in Davis Cup-finale

David Ferrer, Nicolas Almagro, Marcel Granollers en Marc Lopez zijn opgeroepen voor de Davis Cup-finale van volgende week tegen Tsjechië. Dat maakte de Spaanse captain Alex Corretja maandag bekend. Corretja kan in de eindstrijd niet beschikken over kopman Rafael Nadal, die sinds Wimbledon aan de kant staat met een knieblessure.

Almgaro en Ferrer nemen in de Praagse O2 Arena de enkelspelen voor hun rekening. Almagro, de nummer tien van de wereld, is dit jaar nog ongeslagen in de Davis Cup. Ook David Ferrer, de nummer vijf van de ranglijst, verloor dit jaar nog geen duel. Het duo Granollers en Lopez speelt voor de titelverdediger het dubbelspel in de Tsjechische hoofdstad

Alle vier tennissers zijn deze week bij de ATP World Tour Finals in Londen. Granollers en Lopez strijden daar om de dubbeltitel, Ferrer doet dat in het enkelspel. Almagro is daarvoor reserve.

Wie voor de Tsjechen het strijdtoneel gaan betreden is nog niet bekend. Hoogstwaarschijnlijk vormen Tomas Berdych en Radek Stepanek de grootste troeven voor het thuisland. Tsjechië haalde verrassend de eindstrijd door de verliezend finalist van vorig jaar, Argentinië, te verslaan.