Manchester City wil laatste strohalm grijpen

Manchester City kan zich om te overwinteren in de Champions League geen nieuwe misstap meer veroorloven. "Morgen is onze laatste kans", zegt trainer Roberto Mancini een dag voor de wedstrijd tegen Ajax in het Etihad Stadium. Manchester City heeft na drie wedstrijden pas één punt en verloor twee weken geleden met 3-1 in de Amsterdam Arena.

De Engelse landskampioen doet voor het tweede jaar op rij mee aan de Champions League. Vorig seizoen bleef de club steken in de groepsfase. "We hebben als team meer ervaring en meer geluk nodig", vindt Mancini. "Tegen Ajax en Real Madrid hebben we veel kansen gemist. Ons punt tegen Borussia Dortmund hadden we eigenlijk niet verdiend."

Mancini ziet zijn ploeg, die in de Premier League momenteel derde staat, niet als een van de favorieten om het toernooi te winnen. "Er zijn betere teams, zoals Barcelona, Real Madrid, Bayern München, Borussia Dortmund, Manchester United, Chelsea en AC Milan."

Ajax zal na de wedstrijd van twee weken geleden in ieder geval niet worden onderschat. "Ajax speelt altijd goed voetbal met veel jonge spelers", zegt Mancini. "Bovendien hebben ze tegen Borussia Dortmund onverdiend verloren." De wedstrijd in Manchester wordt dinsdagavond om 20.45 uur Nederlandse tijd gespeeld.