Haase flink omlaag op wereldranglijst

Robin Haase heeft een behoorlijke stap terug moeten doen op de wereldranglijst. De Hagenaar levert acht plaatsen in en staat nu 58e. Haase blijft daarmee de beste Nederlander, maar ziet Igor Sijsling steeds dichterbij komen. De Amsterdammer stijgt van de 75e naar de 67e plaats.

Haase wist zich afgelopen week niet te plaatsen voor het masterstoernooi van Parijs en zette daarom noodgedwongen voortijdig een punt achter zijn seizoen. Sijsling bereikte in de Franse hoofdstad de tweede ronde.

Thiemo de Bakker sluit het seizoen af buiten de top honderd. Hij stijgt twee plaatsen van de 128e naar de 126e plaats. Jesse Huta Galung staat precies honderd plaatsen lager en is daarmee de vierde Nederlander.

Jerzy Janowicz is de opvallende stijger op de wereldranglijst. De Pool, die de finale haalde bij het masterstoernooi van Parijs, stijgt van de 65e naar de 26e plaats.

Zoals bekend verdringt Novak Djokovic maandag officieel Roger Federer van de eerste plaats. De Serviër sluit voor de tweede keer op rij het jaar af als nummer één. Andy Murray, Rafael Nadal, David Ferrer, Tomas Berdych, Juan Martin del Potro en Jo-Wilfried Tsonga maken de top acht compleet.

Janko Tipsarevic staat negende. De Serviër mag dankzij de blessure van Nadal wel deelnemen aan de ATP World Tour Finals in Londen. Het prestigieuze eindejaarstoernooi, waaraan de beste acht tennissers van de wereld deelnemen, gaat maandag van start.