Dino S. eist andere gevangenis

Dino S. moet per direct worden overgeplaatst naar een normale gevangenis waar het regime minder streng is. Dat zegt zijn advocaat Marnix van der Werf vrijdag. Hij heeft een kort geding aangespannen omdat de vermeende topcrimineel nu op de verkeerde plaats vast zou zitten.

S. kreeg in augustus weliswaar een andere cel na een uitspraak van de beroepscommissie van de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming maar volgens Van der Werf is hij er niet bepaald op vooruit gegaan. S. ging van de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) naar een afdeling voor gedetineerden met gedragsproblemen in Vught.

"Daar zitten gevaarlijke en gestoorde mensen die vastzitten voor geweldsmisdrijven", aldus Van der Werf. Hij meent dat S. een 'gedetineerde als ieder ander' is sinds de rechtbank zijn voorarrest in het Passageproces ophief. "Hij zit nu alleen nog vast voor een oude drugszaak en zou dus eigenlijk in een normale gevangenis moeten worden gezet."

Volgens Van der Werf weten ze dat bij justitie ook. Hij denkt dat hij daarom een goede kans maakt om het kort geding te winnen.