Plaagstoot van Verhagen aan VVD-ministers

Tijdens de laatste ministerraad van dit kabinet had vicepremier Maxime Verhagen (CDA) een ludiek afscheidscadeau voor de VVD-bewindslieden in petto. De VVD'ers kregen een fles rode wijn met een etiket waarop tien pijnlijke maatregelen uit het regeerakkoord stonden.

Ook stond op de fles 'weer een rooie erbij', een verwijzing naar een in liberale kring vaak gemaakt grapje. Na het leegdrinken van een glas rode wijn plegen VVD'ers triomfantelijk te zeggen: "Zo, weer een rooie minder." Nu de VVD samen met de 'rooie' PvdA een nieuw kabinet vormt, kon Verhagen het niet laten dit in te peperen.

Op het etiket stond de verkiezingsleus van de VVD 'wie hard werkt verdient minder'. Daaronder waren tien punten uit het regeerakkoord opgesomd die mensen met een baan raken, zoals de inkomensafhankelijke zorgpremie en het niet langer fiscaal aftrekbaar maken van de pensioenpremie.

Na afloop van de ministerraad haastte Verhagen zich wel om te zeggen dat hij 'plezierig en prettig' had samengewerkt met de VVD. "Het was een leuke en goede ploeg."


Plaagstoot van Verhagen aan VVD-ministers (Foto: Novum)