Vijfduizend euro voor gouden tip mishandeling Haren

De gouden tip die leidt tot de aanhouding van de verdachte die een bejaarde in Haren mishandelde tijdens de Project X-rellen wordt door het Openbaar Ministerie in Groningen beloond met vijfduizend euro. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt. De 84-jarige man brak zijn kaak en liep een hersenschudding op toen hij een tegel tegen zijn hoofd kreeg.

Het programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de mishandeling van de bejaarde man. Ook worden opnieuw beelden getoond van de rellen in Haren in september. Dit keer worden de relschoppers echter herkenbaar in beeld gebracht. De politie heeft er enkele tientallen op de korrel.

Vorige week dinsdag zond het opsporingsprogramma ook al beelden uit van relschoppers in Haren. Toen waren zij nog onherkenbaar. Na die uitzending meldden zes mensen zich die zichzelf of een direct familielid hadden herkend. De beelden van deze verdachten worden dinsdagavond niet opnieuw getoond. Daarnaast kwamen nog enkele tips binnen die de politie nog onderzoekt.

Tot nu toe zijn 64 mensen opgepakt voor hun betrokkenheid bij de rellen in de Groningse plaats. Door een openbare uitnodiging voor een verjaardagfeestje op Facebook, trokken duizenden jongeren naar Haren. Een aantal relschoppers is inmiddels veroordeeld tot celstraffen, werkstraffen en boetes.