Uitslag Feyenoord - Ajax

Om 12.30 uur begon in De Kuip het duel tussen Feyenoord en Ajax. Het duel eindigde zonder winnaar in een 2-2 gelijkspel. Hieronder vind je alle karakteristieken van dit duel.

Beide ploegen begonnen aanvallend ingesteld aan de wedstrijd waardoor er in de openingsfase al aardig wat kansen waren te noteren. Mathijssen was dicht bijd e voorsprong voor Feyenoord, maar hij kopte net naast. Het was Ajax dat wel trefzeker was. Eriksen bracht Ajax op 1-0 na een assist van Babel. Halverwege de eerste helft kwam Feyenoord weer langszij. Boëtius, de A-junior die zijn debuut maakte in de hoofdmacht, scoorde de 1-1 nadat Immers over de bal had heen gemaaid. Even later leek diezelfde Boëtius ervoor te zorgen dat Verhoek de Rotterdammers op voorsprong ging brengen, maar die schoot een niet te missen kans toch naast. Ook in de rest van eerste helft had Feyenoord een overwicht, uitdrukken in doelpunten lukte echter niet.

Vlak na rust was Ajax wel weer trefzeker. Na een vrije trap van Eriksen scoorde Siem de Jong. De thuisclub had even tijd nodig om hiervan te herstellen, maar toen dat gebeurd was kreeg het wederom behoorlijke kansen. Maar met name Immers bleek niet koelbloedig genoeg deze te verzilven. nadat Moisander in de 75e minuut zijn tweede gele kaart kreeg en moest vertrekken probeerde Ajax met tien man de voorsprong vast  te houden. Dat lukte uiteindelijk net niet. Vlak voor tijd maakte Pellè uit de draai met een hard schot de 2-2. In de blessuretijd kreeg de Italiaan ook nog een grote kans op de 3-2, maar dat was Feyenoord niet meer gegeven.

Feyenoord spelers Stefan de Vrij en Daryl Janmaat in duel met Ajax speler Christian Eriksen (Foto: Pro Shots)