[EL] Uitslag PSV - AIK Solna

PSV is er in de Europa League niet in geslaagd te winnen van AIK Solna. De Eindhovenaren kwamen in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen de ploeg uit Zweden.

PSV speelde een zwakke wedstrijd en Solna, dat vierde staat in de Zweedse competitie, kreeg al na vijf minuten zijn eerste kans. Een schot van Johansson raakte de paal. In de rest van de eerste helft had PSV weliswaar een overwicht, het tempo lag zo laag dat de Zweden eenvoudig overeind bleven. Strootman was nog wel dicht bij een goal, maar zag zijn bal op de paal belanden.

De tweede helft ging verder waar de eerste gebleven was. PSV was nauwelijks gevaarlijk waardoor de goal uiteindelijk aan de andere kant viel. Marcelo tastte mis bij een diepe bal op Karikari en hij klopte de ingevallen keeper Tyton. Ook bij een achterstand veranderde weinig bij PSV.Het tempo bleef laag waardoor een blamage dreigde tegen de ploeg die in Europa League nog op 0 punten stond. Tien minuten voor tijd was het echter toch raak, Lens scoorde nadat hij de bal met wat geluk meekreeg. In de blessuretijd ontsnapte PSV nog aan de 1-2, waardoor het duel in een gelijkspel eindigde.

AIK Solna speler Helgi Danielsson in duel met Georginio Wijnaldum van PSV (Foto: Pro Shots)

PSV

1 - 1

AIK Solna

80' Lens    61' Karikari

Gele kaart: Strootman, (PSV), Turina, Majstorovic, (AIK Solna)

Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 14.400
Arbiter: Aleckovic (Bos)