[CL] Uitslag Ajax - Manchester City

Ajax houdt hoop op de tweede ronde van de Champions League. De Amsterdammers zegevierden in het derde groepsduel in eigen huis met 3-1 van Manchester City. De goals aan Ajax-kant kwamen op naam van De Jong, Moisander en Eriksen die zich de man van de wedstrijd mocht noemen.

Ajax begon in de eigen ArenA goed aan het duel tegen City. De Amsterdammers creëerden een overwicht en kregen via Eriksen enkele kansen. De Deen had zijn vizier echter net niet op scherp staan. Tegen de verhouding in kwam Manchester City na twintig minuten spelen op voorsprong dankzij Nasri. De Fransman werd door de verdediging van Ajax over het hoofd gezien en schatte een bal van Milner op waarde.

Agüero in duel met Alderweireld (Foto: Pro Shots)

Na dit doelpunt raakte de ploeg van trainer Frank de Boer de weg kwijt en leek het verdedigend spelende City de wedstrijd onder controle te hebben. Richards was dichtbij de 0-2, maar vond Ajax-doelman Vermeer op zijn weg. De Amsterdammers probeerden het uit de tweede lijn, maar deze schoten waren niet gevaarlijk. Dat was een voorzet van Van Rhijn wel, want De Jong tekende op slag van rust voor de gelijkmaker.

Dit maakte bij Ajax in de tweede helft nieuwe krachten los. Waar de Amsterdammers de mouwen nog eens opstroopten bleef City achterover leunen. Moisander tekende uit een hoekschop van Eriksen de 2-1 aan. De Deen zelf trof ook doel, want na balverlies van Barry dribbelde hij langs de verdediging van City en scoorde met behulp van Clichy.

Eriksen juicht na de 3-1 (Foto: Pro Shots)

City-coach Roberto Mancini greep in en bracht met Balotelli en Tevez nog twee spitsen in het veld. Het werd hierdoor een open duel en Sana had de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar vond Hart op zijn weg. Hierna waren aan beide zijden kansen, maar de ploegen wisten niet meer te scoren.