Tropicana wordt seniorencomplex

Het alweer enige tijd gesloten subtropisch zwemparadijs Tropicana, langs de Maasboulevard in Rotterdam, maakt plaats voor een seniorencomplex voor welgestelde ouderen. Lips Capital Group wil de ongeveer 150 appartementen realiseren zodra er een haalbaarheidsstudie is gedaan.

Dat heeft de ontwikkelaar en belegger uit Vught vrijdag bekendgemaakt. Voor het eind van het jaar moet er een haalbaarheidsplan liggen voor de herontwikkeling van het gebied. Het in het oog springende pand raakt steeds meer in verval. Daarom is vooral de gemeente er alles aan gelegen om op die locatie iets nieuws te realiseren.

Omdat naar verwachting pas in 2016 kan worden gebouwd, wil Lips het tussentijds beschikbaar stellen voor tijdelijke huisvesting. ,,We onderzoeken of delen van het pand geschikt zijn voor wisselende initiatieven die samen met de Rotterdammers kunnen worden ingevuld’’, aldus Lips.

Lips denkt met de bouw van seniorenwoningen op die plek aan te sluiten bij de vraag in de markt. ,,In Nederland zijn op dit moment ruim 750.000 senioren (75+) met een bovenmodaal inkomen en dat aantal groeit naar meer dan 1 miljoen in 2025. Met dit concept spelen we in op de groeiende behoefte aan woongelegenheid voor deze mensen, waarbij ook alle bijbehorende faciliteiten en zorg voorhanden zijn.’’

Tropicana wordt seniorencomplex
Tropicana wordt seniorencomplex (Foto: ANP)