Darwin neemt het op tegen Republikein in Georgia

Het Republikeinse Congreslid Paul Broun heeft sinds hij evolutie een 'leugen uit de krochten van de hel' noemde alsnog een tegenstander in de verkiezing voor zijn zetel in het Huis van Afgevaardigden: Charles Darwin.

Broun zei vorige maand in een doopsgezinde kerk in Georgia dat evolutie, embryologie en de oerknal door wetenschappers verspreide leugens zijn die bedoeld zijn om het geloof van mensen in Jezus Christus te ondermijnen. Broun zei ook dat de wereld negenduizend jaar oud is, wat strookt met het bijbelverhaal.

Wetenschappers vragen zich of Broun wel geschikt is om na de verkiezingen wederom zitting te nemen in de commissie voor wetenschap, ruimte en technologie in het Huis van Afgevaardigden, aangezien hij alom geaccepteerde wetenschappelijke ideeën verwerpt.

Een radiopresentator uit Atlanta roept luisteraars op bij de aanstaande verkiezingen de naam van Charles Darwin op het stembiljet te schrijven. Op 8 oktober werd een Facebookpagina gelanceerd waar dezelfde oproep werd gedaan. De oprichter van de pagina, bioloog Jim Leebens-Mack, erkent dat de campagne grotendeels een grap is. Hij hoopt echter wel dat als genoeg mensen op Darwin stemmen, dit de Republikeinen overhaalt Broun niet een plek in de wetenschapscommissie geven.

Ondanks zijn halsstarrige ontkenning van wetenschappelijke principes gaat Broun de verkiezingen wel winnen. Darwin is namelijk zijn enige tegenstander.


Darwin neemt het op tegen Republikein in Georgia (Foto: Novum)