Treinpersoneel blijft klagen over wiebeltreinen

Personeel van de NS en treinreizigers hebben nog steeds last van wiebelende treinen door slechte spoorligging. NS'ers lopen door het schudden verwondingen op en krijgen last van gewrichten, stelt een woordvoerder van FNV Spoor donderdag. De vakbond trok in april ook al aan de bel.

ProRail en NS laten in een gezamenlijke reactie weten dat het niet ongebruikelijk is dat treinen schommelen als ze over een wissel of overweg rijden. "ProRail heeft recent met FNV Spoor en NS over dit onderwerp gesproken", zo laat een woordvoerder weten. "Afgesproken is dat eventuele klachten van machinisten aan ons worden doorgegeven, zodat we indien nodig maatregelen kunnen nemen."

NS laat weten dat er een onderzoek loopt naar werkomstandigheden waarbij ook wordt gekeken naar het wiebelen. "Defecte treinen gaan vanzelfsprekend naar de werkplaats. Maximaal comfort voor reizigers en personeel staat voor NS en Prorail voorop", zo luidt de toelichting.

In april kreeg de vakbond in een week tijd meer dan zestig klachten over de schuddende treinen. Het NS-personeel liet weten soms over reizigers te vallen. Het bureau beroepsziekten van de FNV ontving al een aantal schadeclaims van NS-personeel.


Treinpersoneel blijft klagen over wiebeltreinen (Foto: Novum)