Satudarah naar rechter om sluiting clubhuis

Motorclub Satudarah stapt naar de rechter in een poging de sluiting van een clubhuis in Enschede te voorkomen. Dat bevestigt advocaat van Satudarah, Herm Jan Robers, na berichtgeving hierover van RTV Oost.

Van de gemeente moet het pand voor het einde van de maand leeg omdat het niet als clubhuis mag worden gebruikt. Het clubhuis ligt volgens het bestemmingsplan op een bedrijventerrein. Satudarah had al eerder bezwaar gemaakt maar kreeg nul op het rekest. Door naar de rechter te stappen hoopt de club alsnog langer in het pand te kunnen blijven.

Robers heeft de rechtbank in Almelo gevraagd om het sluiten van het pand in ieder geval uit te stellen totdat de rechter uitspraak heeft gedaan. Dat zou enkele maanden kunnen duren.

Satudarah is naast de rivaliserende bende Hells Angels een van de twee organisaties van 'outlawbikers' die minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) wil aanpakken. Zo werd een landelijk team opgericht om burgemeesters te helpen de bendes uit de horeca te weren door ze geen eigen clubhuis te geven. De procedure in Enschede loopt overigens al langer.

Het clubhuis was dinsdag nog het decor van een inval van justitie bij een actie rondom wietteelt en -handel. In totaal werden zes arrestaties verricht.


Satudarah naar rechter om sluiting clubhuis (Foto: Novum)