RoboCop verschoven naar februari 2014

Sony Pictures heft gisteren bekendgemaakt dat zij twee films laten gaan uitbrengen dan eerder was aangegeven. Het gaat op de remake van RoboCop en de nieuwe film Elysium.

RoboCop wordt van de release op 3 augustus 2013 doorgeschoven naar 7 februari 2014. Op de plaats van de oorspronkelijke release wordt nu Elysium neergezet, die eerder op 1 maart 2013 was gepland.

De studio heeft op dit moment nog geen uitleg gegeven over deze verschuivingen. Volgens experts is dit gedaan om de 3D-effecten van RoboCop beter uit te kunnen werken. De verplaatsing houdt in dat de blockbuster verschijnt in februari, een tijdstip dat voor een grote titel opvallend is. Films met een dergelijk budget en imago verschijnen vaker in andere, populairdere periodes van het jaar.

Dit is niet de eerste tegenslag voor de film. Eerder gaf Hugh Laurie aan dat hij niet meer een rol in de film speelt en gaf regisseur José Padilha aan dat de productie 'een ware hel' was. Om het bericht toch nog positief te eindigen: Sony heeft aangegeven dat het vervolg op Cloudy With A Chance Of Meatballs (Het Regent Gehaktballen) op 27 september 2013 verschijnt. We houden jullie op de hoogte.