Anouk bevestigt deelname Songfestival

De kogel is door de kerk: Anouk gaat ons land vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Zweden. Anouk maakte het goede nieuws bekend via een videoboodschap op Facebook. "Ik heb van de week een bespreking gehad met de TROS, dat verliep allemaal oké", licht Anouk toe. "Toen dacht ik: ik ga er nog eventjes een nachtje over slapen en dat heb ik gedaan. Vanmorgen dacht ik: ik ga het gewoon doen."

Het is nog niet bekend met welk liedje de zangeres afreist naar Zweden. Dat wordt volgens de TROS eind februari bekendgemaakt. Anouk zal zelf het nummer kiezen dat ze ten gehore zal brengen.

Anouk maakte in juli bekend mee te willen doen aan het zangfestijn. Ze zou dan van de TROS mee moeten doen aan de nationale voorrondes, waarin ze tegen andere artiesten strijd om Nederland in Zweden te mogen vertegenwoordigen. Anouk liet weten hier geen zin in te hebben. Het verhaal van Anouk en het Songfestival leek hiermee ten einde, maar blijkbaar heeft de TROS zoveel vertrouwen in haar dat de nationale voorrondes zijn geschrapt voor dit jaar.

Volgens TROS-presentator Daniël Dekker is de omroep ontzettend trots op de deelname van de Haagse zangeres. "We willen al jaren dat een topartiest, waar ik Anouk zeker toe reken, Nederland vertegenwoordigt op zo'n groot liedjesfestival. Ik ben blij dat dit nu gaat gebeuren."

Overigens liet Anouk eerder blijken aan het liedjesfestijn te willen deelnemen. In 2009 leek ze de grootste kandidaat, maar er werd uiteindelijk voor De Toppers gekozen. De avond werd wederom een grote afgang voor Nederland. Nederland is met deze bekendmaking het eerste land dat zijn kandidaat voor het Songfestival van 2013 heeft bekendgemaakt.

Wil je mee discussiëren over alles omtrent het Songfestival, dan kun je hier terecht.