Leers lanceert app voor melden discriminatie

Minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) heeft zaterdag een app gelanceerd waarmee makkelijk en snel melding gemaakt kan worden van discriminatie. Via de app kunnen mensen verschillende vormen van discriminatie melden. De klacht komt vervolgens binnen bij een regionaal antidiscriminatiebureau.

Vorig jaar werden landelijk 6300 klachten en meldingen over discriminatie geregistreerd. Uit onderzoek blijkt echter dat het veel vaker voorkomt. In sommige onderzoeken zegt dertig tot veertig procent van mensen uit bepaalde doelgroepen, bijvoorbeeld etnische minderheden en homoseksuelen, elk jaar wel met discriminatie te worden geconfronteerd.

Volgens de Landelijke Brancheorganisatie van Antidiscriminatiebureaus, die de app liet ontwikkelen, weten veel mensen niet waar ze terechtkunnen met klachten en meldingen over discriminatie. Met de app wordt het makkelijker discriminatie te melden en kan er beter tegen worden opgetreden.

Minister Leers steunt de applicatie met een subsidie van veertienduizend euro. Het geld is bedoeld om de app bekend te maken onder het publiek met advertenties op internet, posters en kaarten.


Leers lanceert app voor melden discriminatie (Foto: Novum)