Zwemmen met tijgers

Voor degenen die zwemmen met dolfijnen maar gewoontjes vinden, heeft een dierentuin in Florida iets nieuws. Voor het luttele bedrag van 150 euro mag je daar zwemmen met tijgers. Dat schrijft het Algemeen Dagblad.

Volgens de verzorgers is de activiteit hartstikke veilig. "Het is niet zo dat we de mensen in het water zetten bij een tijger. Er is minstens een trainer die je in het water begeleidt." Bovendien zijn de tijgers waarmee het publiek in aanraking komt allemaal welpjes. Een wet verbiedt namelijk het contact tussen publiek en tijgers die zwaarder zijn dan 11 kilo.

Volgens de verzorgers is het zwemmen met tijgerwelpjes niet alleen maar onderhoudend voor het publiek, ook de dieren hebben er profijt van. Het zou hun ontwikkeling stimuleren. "Jonge tijgers zijn dol op water, dus dan laten we hen kennismaken met het zwembad. Ze krijgen hier heel wat lessen die ze in hun volwassen leven kunnen gebruiken, het stelt de dieren op hun gemak bij medisch onderzoek en behandelingen. Ze leren zo afleiding te negeren", aldus de verzorgers.

Voor het genoemde bedrag mag je naast het zwempartijtje ook de tijgerwelpen de fles geven, en krijg je een leuke foto als aandenken. Wil je extra toeschouwers meenemen, dan moeten zij wel bijbetalen.