Haagse familie raakt slaags met politie

De politie heeft zondag drie broers en twee zussen aangehouden die zich tegen de politie hadden gekeerd. Het gezin raakte slaags met agenten toen een van de broers werd gearresteerd.

De 25-jarige Hagenaar hield zich verdacht op in een portiek aan de Van Hogendorpstraat met een 32-jarige plaatsgenoot. Agenten vermoedden dat hij drugs verhandelde en besloten hem te controleren. Toen de man op de vlucht sloeg, wilde de politie hem aanhouden maar dat ging niet zonder slag of stoot.

De familie van de man kwam op het tumult af en probeerden hun broer te helpen. De politie zette pepperspray in maar dat kon niet verhinderen dat op straat een vechtpartij ontstond tussen de agenten en de broers en zussen. Twee agenten raakten lichtgewond en moesten voor controle naar een ziekenhuis.

De vijf gezinsleden, in de leeftijd van 19 tot 32 jaar, en de 32-jarige Hagenaar konden uiteindelijk worden afgevoerd. Maar ook dat verliep niet zonder brokken. Een van de broers trapte tijdens de rit naar het bureau een ruit van een politieauto stuk.

De vechtpartij leidde tot een grimmige sfeer op straat. Om de rust terug te brengen, veegden de aanwezige agenten de straat schoon.