Weer vijftien jaar cel voor moord op baby vriendin

Voor de moord op het zestien maanden oude zoontje van zijn toenmalige vriendin heeft een 31-jarige Maastrichtenaar opnieuw vijftien jaar cel gekregen. Het gerechtshof in Den Bosch concludeerde maandag dat de bekentenis die Olaf B. later introk, terecht als bewijs is gebruikt.

In oktober 2008 zou B. de baby, Brendon, eerst met zijn handen hebben gewurgd en vervolgens een stukje matras in de keel hebben gepropt. Zo moest het lijken dat de baby in het stukje was gestikt. Hij bekende tegenover de politie het kind te hebben gedood, maar trok die bekentenis later weer in.

De rechtbank in Maastricht veroordeelde hem in november 2009 conform de eis van justitie tot vijftien jaar cel. Ook nu was vijftien jaar geëist.

De bekentenis van B. is in hoger beroep nog eens uitgebreid onderzocht en ook de mensen aan wie hij zijn daad opbiechtte zijn nog eens gehoord. Ook is een vezeldeskundige gehoord over het matrasstukje.

Het hof concludeert dat de politie bij de verhoren wel druk op de verdachte heeft uitgeoefend, maar dat die druk geoorloofd was. Ook wist hij dat er een samengedrukt matrasstukje in de keel van de baby zat en dat kon alleen de dader weten.