[EL] Uitslag Helsingborgs IF - FC Twente

FC Twente heeft de punten in de groepsfase van de Europa League opnieuw moeten delen. In Zweden speelden de Tukkers net als twee weken geleden gelijk (2-2). Ditmaal was de tegenstander Helsingborgs IF.

Helsingborgs IF kwam voortvarend uit de startblokken, wat al snel de openingsgoal opleverde. Na zeven minuten wedstrijd kon doelman Mihaylov de bal al uit het net halen, nadat de Tukkers slordig uitverdedigden. Ook aan de tweede treffer van de Zweden ging geklungel in de Twentse verdediging vooraf. Bij een hoge bal werd Douglas afgetroefd, waarna Accam de bal op zijn gemak kon voorzetten. Voor de geheel vrijstaande Djurdjic was het vervolgens een koud kunstje om te scoren.

Toch kreeg FC Twente in de eerste helft ook wat kansen. Zo was Boyata dichtbij een treffer en werd een halve omhaal van Chadli op fraaie wijze door doelman Hansson gekeerd. Tot slot schoot Castaignos tegen het lichaam van de keeper aan, waardoor het goals voor de bezoekers nog uitbleven.

Ook in de tweede helft kreeg Helsingborgs IF voldoende kansen, maar voorkwam Mihaylov eigenhandig dat FC Twente nog verder in de problemen kwam. Chadli was uiteindelijk één van de weinigen die een voldoende zou krijgen. Zo gaf hij Schilder na een mooie dribbel een grote kans, maar zijn teamgenoot schoot op de lat.

Een kwartier voor tijd was het dan eindelijk raak voor FC Twente. Chadli wist Tadic te bereiken, waarna de bal door invaller Bengtsson binnen werd gekopt. In de slotfase persten de Tukkers er nog een slotoffensief uit, wat uiteindelijk de gelijkmaker opleverde. In blessuretijd was Cabral nog dichtbij de derde goal, maar miste van dichtbij.