[CL] Uitslag Ajax - Real Madrid

Ajax heeft ook zijn tweede groepswedstrijd in de Champions League verloren. In de Amsterdam ArenA bleek Real Madrid met 1-4 te sterk. De Amsterdammers staan in Groep D na twee duels onderaan met nul punten. Op 24 oktober speelt de ploeg van Frank de Boer thuis tegen Manchester City.

Karim Benzema maakt de 0-2, Tobias Sana kijkt toe. (Foto: Pro Shots)

Het eerste gevaar kwam van Ajax toen Boerrigter een voorzet kon geven, hij bereikte echter niemand. In de rest van de eerste helft kwamen de Amsterdammers er nauwelijks meer aan te pas. Real was oppermachtig en het enige wat Ajax kon doen was verdedigen. Mede dankzij een aantal knappe reddingen van Kenneth Vermeer hield het nog lang de nul, maar vlak voor rust was het toch raak. Christiano Ronaldo scoorde.

Vlak na de rust verdubbelde Real Madrid de score. Uit een flitsende counter scoorde Benzema met een fraaie omhaal. De wedstrijd leek beslist, maar onverwacht kwam Ajax toch terug tot 1-2. Moisander kopte raak uit een hoekschop. Hierna leefde de thuisploeg op en was het zelfs zeer dicht bij de gelijkmaker. Debutant Hoesen schoot echter van dichtbij over. Tien minuten voor tijd besliste Ronaldo de wedstrijd door met een geplaatst schot de stand op de 1-3 te brengen. Twee minuten later bepaalde diezelfde Ronaldo de eindstand op 1-4 met zijn derde goal van de wedstrijd.

Siem de Jong verlaat het veld na het verlies. (Foto: Pro Shots)

AFC Ajax

1 - 4

Real Madrid

56' Moisander    42' Ronaldo