Ali B neemt het op tegen The Voice en Wie is de Mol?

The Voice of Holland en Wie is de Mol? maken ook dit jaar weer kans op een Gouden Televizier Ring. Daarnaast is Ali B op Volle Toeren in de race voor de belangrijkste televisieprijs van Nederland, die op 19 oktober wordt uitgereikt in Carré.

"Yes", reageerde Wie is de Mol?-presentator Art Rooijkakkers na de bekendmaking in RTL Boulevard. "Er is zo druk campagne gevoerd door andere programma's, dat wij het echt niet wisten. We zijn onze fans heel dankbaar." Zijn programma is al voor de zesde keer genomineerd. The Voice of Holland maakt voor de tweede keer kans op de prijs, die vorig jaar naar Voetbal International ging.

Ali B maakt ook kans op een Zilveren Televizier Ster. Samen met Matthijs van Nieuwkerk en Jeroen van Koningsbrugge dingt hij mee naar de titel voor beste mannelijke presentator. Bij de vrouwen hebben Linda de Mol, Yvon Jaspers en Wendy van Dijk een nominatie op zak. "Wat een cadeautje", vindt Van Dijk.

Britt Dekker, Kim-Lian van der Meij en Gerard Ekdom zijn de genomineerden voor de Talent Award. Ten slotte strijden Checkpoint, Het Klokhuis en Het Sinterklaasjournaal om een Gouden Stuiver, de prijs voor het beste jeugdprogramma.