Weer prijs op hoofd maker anti-islamfilm

Opnieuw heeft een Pakistaans politicus een beloning uitgeloofd voor het doden van de maker van de anti-islamfilm Innocence of Muslims. De gewezen Pakistaanse parlementariër Ikramullah Shahid zette maandag op een demonstratie in Peshawar een prijs van tweehonderdduizend dollar (zo'n 155 duizend euro) op het hoofd van de gewraakte amateurcineast.

Shahid sprak op een openluchtbijeenkomst van zijn partij de Difa-e-Pakistanraad, een samenwerkingsverband van radicaalislamitische- en strijdgroepen. De betoging trok ongeveer vijftienduizend mensen.

Eerder stelde de minister van spoorwegen aspirant-moordenaars van de filmmaker al een beloning van honderdduizend dollar (ruim 77 duizend euro) in het vooruitzicht. De Pakistaanse regering heeft afstand genomen van de woorden van minister Ghulam Ahmad Bilour.

Innocence of Muslims, dat in de Verenigde Staten is gemaakt, steekt de draak met de profeet Mohammed en zijn volgelingen. Moslims hebben wereldwijd met verontwaardiging en geweld op de berichtgeving over de film gereageerd.