[Ryder Cup] Europa prolongeert de titel

De Europese Golfers hebben op wonderbaarlijke wijze de Ryder Cup weten te prolongeren. Amerika stond aan het begin van de dag met 6-10 voor, maar na de 12 single partijen wist Europa in Medinah met 14,5-13,5 te winnen. 

De equipe van captain José Maria Olazabal wist de eerste vier partijen te winnen. Luke Donald, Ian Poulter, Rory McIllroy en Justin Rose zorgden dat Europa op gelijke hoogte kwam. Nadat Sergio Garcia de ervaren Jim Furyk versloeg kwam Europa voor het eerst tijdens de Ryder Cup op voorsprong.  De Amerikanen van captain Davis Love III kwamen dankzij de winst van Jason Dufner tegen Peter Hanson weer op gelijke hoogte.

Met nog twee binnenkomsten was het Martin Kaymer Europa de zege schonk. De 27-jarige Duitser en voormalig nummer één van de wereld kwam op de achttiende hole terug vanuit de bunker en deelde aan zijn opponent Steve Stricker en Europa de genadeklap uit. De afsluitende partij, waarin Tiger Woods aantrad tegen de Italiaan Francesco Molinari, eindigde gelijk. Het is voor Europa de zevende zege van de laatste negen edities.