[Serie A] Napoli wint topper en achterhaalt koploper Juve

Napoli heeft in de Serie A koploper Juventus in punten achterhaald. De Napolitanen wonnen zondag met 1-0 bij Sampdoria door een treffer van Edinson Cavani halverwege de tweede helft. Napoli heeft nu zestien punten uit zes duels en hoeft alleen Juve, dat zaterdag al AS Roma versloeg, op doelsaldo boven zich te dulden.

Lazio profiteerde van de nederlaag van Sampdoria en nam door een 2-1 thuiszege op Siena de derde plek over. Ederson en Christian Ledesma schoten de Romeinen in de eerste helft op voorsprong, waarna Massimo Paci in de extra tijd van de wedstrijd iets terugdeed. Lazio heeft nu twaalf punten uit zes duels.

Fabrizio Miccoli stond met drie goals aan de basis van de eerste seizoenszege van Palermo. De rozehemden versloegen in eigen huis Chievo met 4-1.

Opvallend was de uitschieter van Torino bij Atalanta. De club uit Turijn won met 5-1. Bij rust was het nog 1-1, maar tussen de 62e en 76e minuut sloeg Torino via Alessandro Gazzi, Alen Stevanovic, Danilo D'Ambrosio en Rolando Bianchi meedogenloos toe.

Napoli wint topper en achterhaalt koploper Juve (Foto: Novum)