'God bestaat niet'

God bestaat niet. Dat blijkt uit een poll die eerder vanmiddag in een van de reacties onder een nieuwsbericht op FOK! geplaatst is door freelance incidenteel internetonderzoeker Ouwesok. Maar liefst 70% van de deelnemers zei te weten dat er geen God is.

Hoewel dit percentage op zich al vrij hoog te noemen is, kan niet worden uitgesloten dat dit percentage in de nabije toekomst nog hoger uit zal vallen, aangezien nog eens 10% aangaf dat hij/zij niet weet of God bestaat.

De uitslag van het onderzoek is niet onomstreden. Volgens critici kan de uitslag niet representatief genoemd worden, aangezien de respondenten uitsluitend mensen zijn die het betreffende nieuwsbericht hebben aangeklikt, de reacties hebben gelezen en dan ook nog eens de moeite hebben genomen om op een van de antwoordmogelijkheden te klikken.

Voorstanders menen echter dat de meerderheid altijd gelijk heeft en zien in de polluitslag een bevestiging van wat zij eigenlijk al wisten. Woordvoerders van de verschillende religieuze stromingen die de wereld rijk is, hebben nog niet gereageerd op de uitkomst van het onderzoek.

Internetpeilingen blijken wel vaker onbetrouwbaar. Bij de laatste Kamerverkiezingen bleek dat geen enkele politieke peiling het bij het rechte eind had. Van andere onderzoeken zijn de uitslagen niet zelden voor meerdere uitleg vatbaar. Desondanks blijken de uitslagen ervan voor vrijwel alle media nog steeds meer dan genoeg nieuwswaarde te hebben.