Rappen en klappen tijdens BET Hip-Hop Awards

De BET Hip-Hop Awards zijn zaterdagavond niet zonder slag of stoot verlopen. De politie moest ingrijpen om ruziënde rappers en hun entourage uit elkaar te halen. Volgens entertainmentwebsite TMZ zijn schoten gelost, maar de politie spreekt dat tegen. Er zijn volgens de politie geen gewonden gevallen.

Rick Ross en Young Jeezy zouden backstage ruzie hebben gekregen. De vechtpartij werd volgens ingewijden van TMZ voortgezet op de parkeerplaats bij het Atlanta Civic Center, waar de BET Hip-Hop Awards plaatsvonden. De politie haalde de ruziënde artiesten rond 19.30 uur uit elkaar, maar arresteerde niemand.

Niet alleen Rick Ross en Young Jeezy zouden elkaar in de haren zijn gevlogen. Volgens geruchten gingen ook 50 Cent en Gunplay, een van Rick Ross' protegees, met elkaar op de vuist.

Ondanks alle opstootjes zijn de BET Hip-Hop Awards volgens de politie zonder onderbrekingen uitgereikt. Hiphopsite All Hip-Hop schrijft echter dat de show abrupt werd beëindigd toen acht agenten op het podium stormden.

Kanye West, met zeventien nominaties de grootste kanshebber, liet verstek gaan. Hoe vaak de rapper in de prijzen is gevallen, wordt pas over dik een week duidelijk. BET zendt de awardshow, waar niet alle onderscheidingen werden uitgereikt, op 9 oktober uit. Dan pas zijn alle winnaars bekend. Wel is al duidelijk dat Rakim de I Am Hip-Hop Icon-onderscheiding ontving en dat 2 Chainz de People's Choice Award kreeg.


Vrolijke rappers (Bron: YouTube)