FOK!filmtips van de dag: The Ghost and the Darkness

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Vandaag meerdere films die het noemen waard zijn. Maak je dus klaar voor een hele dag lekker films kijken op televisie. Wat nou mooi weer en naar buiten gaan? Een beetje FOK!ker zit fulltime achter zijn computer vastgeroest dus voor de televisie zitten is wat dit betreft al een hele verbetering. Voor de Zorro-fans is er om 14:00 uur op Belgie 1 The Sign of Zorro te zien. Deze film uit 1958 van Walt Disney kan met recht een essentiële Zorro-film worden genoemd. Don Diego de la Vega keert na een driejarig verblijf in Spanje terug naar zijn dorp in Mexico. Hier verneemt hij dat de regio wordt bestuurd door een dictatoriale legerkapitein Monastario. Reden voor Don Diego om een masker op te zetten en onder het pseudoniem "Zorro" een poging te doen om het dorp te bevrijden. Hiervoor is het heel belangrijk dat niemand achter zijn ware aard komt.

Ikke Naken, in het Nederlands Niet naakt, Niet gekleed, is de middagfilm op Nederland 3. Deze kinderfilm is om 15:30 uur te zien en gaat over een meisje van 11 dat alles wat met zoenen en verliefdheden te maken heeft verafschuwt. Selma vindt de liefde dan ook de ergste natuurramp die er bestaat. Dat haar moeder overleed bij haar geboorte speelt hierbij een rol. Selma zweert bij de wetenschap en als haar vriendinnen zicht vreemd gedragen (ze hebben het steeds over tongkussen) vindt ze in Andy een verwante ziel.  Met Andy kan ze discussiëren welke kleur melk van binnen heeft.

De toen nog begerenswaardige Brooke Shields schittert vanavond om 19:15 uur op Net 5 in The Blue Lagoon. Na een schipbreuk belanden twee kinderen en een scheepskok op een (denken zij) onbewoond eiland. Noodgedwongen bouwen ze hier een bestaan op en zijn ze na de dood van de kok volledig op elkaar aangewezen. De tijd verstrijkt en de kinderen groeien op. En ontdekken ook de liefde. Een wat slap verhaal maar de film deed het in het verleden heel goed. De paradijselijke beelden en Brooke Shields maken veel goed. Jammer dat voor bepaalde scènes een stand-in werd gebeuikt omdat Shields tijdens de opnamen slechts 15 jaar oud was.

De film The Ghost and the Darkness is voor vandaag tenslotte de FOK!filmtip van de dag. Deze verrassende film uit 1996 gaat over Luitenant-kolonel John Patterson die in 1896 naar Afrika afreist. Hij is een briljant ingenieur en heeft als opdracht om zich bezig te houden met de de aanleg van een spoorweg tussen Mombassa en het Victoriameer. Het belangrijkste project hierbij, de bouw van een brug over de Tsavoririvier, moet het Britse imperium de controle verzekeren over de  Afrikaanse ivoorhandel. Op de werf van Tsavori is de sfeer helemaal verziekt, maar Patterson slaagt erin de orde te herstellen. Hij verwerft het respect van zijn manschappen als hij met één enkele kogel een dolende leeuw neerknalt. Enkele dagen later wordt er echter opnieuw een leeuw gesignaleerd. Deze film is om 20:00 uur op RTL 7 te zien.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!