Syrische raketten landen in Israël

Verschillende raketten uit Syrië zijn dinsdag neergekomen in het grensgebied tussen Israël en Syrië, zo meldde het Israëlische  leger woensdag. De raketten waren niet bewust op Israël afgevuurd, maar kwamen voort uit de strijd tussen Syrische militairen en rebellen.

Het Israëlische leger heeft een klacht over het incident ingediend bij de VN-vredestroepen die het grensgebied tussen Israël en Syrië  bewaken. "Geweld uit Syrië dat naar Israël overslaat, wordt niet getolereerd", meldde een woordvoerder van het leger.

Israël is bang dat het geweld in Syrië overslaat naar de Golanhoogte, een betwist grensgebied dat Israël  in 1967 op Syrië veroverde. Daar wonen veel Druzen, een religieuze minderheid met overwegend de Syrische nationaliteit.

De oorlog in Syrië zorgt voor spanningen in de Druzische gemeenschap in Israël Veel Druzische families zijn van elkaar gescheiden sinds de Israëlische verovering van de Golanhoogten en maken zich grote zorgen over familieleden aan de andere kant van de grens.

Syrische raketten landen in Israël
Syrische raketten landen in Israël (Foto: ANP)