Babette van Veen zoekt man op televisie

Babette van Veen gaat daten op televisie. Ze gaat samen met musicalster Daphne Flint, cabaretière Nina de la Croix, lifestyledeskundige Karlijn Visser en actrice Natalie Edwardes op zoek naar een partner in het Net5-programma Samen Single.

"Mensen weten al zoveel van me, dan kan dit er ook nog wel bij", zegt Van Veen woensdag in De Telegraaf. "Het leuke van dit idee is dat we als vriendinnen ook met elkaar praten, over wat we eventueel fout doen tijdens dates."

De actrice, die in 2010 na twaalf jaar scheidde van Bas Westerweel, heeft inmiddels afspraakjes met nieuwe mannen gehad. "Och, wat vond ik dat moeilijk", zegt de dochter van Herman van Veen. "Met een goede vriend heb ik voordat ik de eerste opbelde zelfs een rollenspel gedaan om zo'n gesprek te oefenen."

De 44-jarige Van Veen weet goed wat ze niet wil in haar nieuwe relatie. "Ik heb me in mijn vorige relatie te veel weggecijferd." Ze heeft Westerweel, met wie ze twee kinderen heeft, nog niet op de hoogste gebracht van haar nieuwe avontuur. "Zulke dingen bespreek ik niet met mijn ex."