Chris Brown betrapt op gebruik marihuana

Chris Brown is voorlopig nog niet van zijn proeftijd af. De 23-jarige zanger moest maandag voor de rechter verschijnen voor een evaluatie over het volbrengen van zijn taakstraf. Maar omdat Brown positief werd getest op drugs, besloot de rechter binnenkort opnieuw naar de zaak te kijken.

Uit een test die in juni werd afgenomen in Virginia bleek dat Brown marihuana had gebruikt. Wel zou Brown het gebruikt hebben als medicijn in Californië, waar dat legaal is. Hoewel Brown er dus mogelijk mee wegkomt, waarschuwde de rechter Brown wel dat hij eraan moet denken dat hij een voorbeeld is voor veel jonge fans.

Brown, die een taakstraf moest volbrengen omdat hij in 2009 Rihanna een paar rake klappen verkocht, zegt dat zijn taakstraf erop zit. Hij wil dat de voorwaardelijke straf wordt opgeheven. De rechter buigt zich 1 november opnieuw over de zaak.

De zanger werd voor het mishandelen van zijn toenmalige vriendin Rihanna veroordeeld tot een taakstraf van zes maanden en een voorwaardelijke celstraf van vijf jaar. Daarnaast volgde hij een cursus woedebeheersing.