Zelfmoordaanslag op kerk Nigeria

Een zelfmoordterrorist heeft zondag een aanslag gepleegd op een katholieke kerk in de stad Bauchi, in het noorden van Nigeria. Daar was op dat moment een mis gaande. Daarbij zijn twee personen om het leven gekomen en 45 gewond geraakt.

Volgens een journalist van AP die in de buurt was leek de explosie te hebben plaatsgehad op de parkeerplaats van de kerk. De politie en het leger legden na de aanslag een kordon om de kerk en lieten niemand toe. Politiechef T. Stevens verklaarde later dat de zelfmoordterrorist bij de poort van de kerk werd tegengehouden. Daar bracht hij zijn auto, die was volgeladen met explosieven, tot ontploffing.

Vermoedelijk is de aanslag het werk van de radicaalislamitische sekte Boko Haram. De sekte, die pleit voor invoering van de sharia, voert een bloedige strijd tegen de centrale regering. Dit jaar alleen al zijn er zeker 680 mensen omgekomen bij aanslagen die het werk van de sekte waren. Kerken zijn vaak doelwit van Boko Haram.

In twee andere steden in het noorden van Nigeria, Damaturu en Potiskum, is een uitgaansverbod ingesteld. Het leger gaat in de steden van deur tot deur op zoek naar Boko Haram-leden. De twee steden worden geregeld getroffen door aanslagen.