Uitslag PSV - Feyenoord

PSV heeft vanmiddag het competitieduel tegen Feyenoord met 3-0 weten te winnen. De doelpunten vielen halverwege de tweede helft in een tijdsbestek van een klein kwartier. Ola Toivonen, ex-Feyenoorder Georginio Wijnaldum en Luciano Narsingh waren de doelpuntenmakers.

Beide ploegen begonnen duidelijk met aanvallende intenties aan het duel. Naarmate de eerste helft vorderde, ging aan beide katen vanalles mis, waardoor het niveau van de wedstrijd flink kelderde. PSV, waar trainer Dick Advocaat keeper Boy Waterman en linksback Marcel Ritzmaier een basisplaats gunde, was voor rust beter en zorgde een aantal keren voor gevaar.

Marcelo, Luciano Narsingh en Atiba Hutchinson waren dichtbij een treffer. Toivonen kwam het meest in de buurt, maar hij zag zijn poging boven Feyenoord-keeper Kostas Lamprou op de lat belanden. Feyenoord kon er weinig tegenover zetten. Alleen Graziano Pelle kreeg een kansje, maar was ongevaarlijk.

Ola Toivonen (PSV) en Jordy Clasie (Feyenoord) in duel (Foto: Pro Shots)

Na rust kwam Feyenoord beter uit de startblokken en aangezien ook PSV aanvallend bleef spelen, golfde het spel op en neer. Nadat Jermaine Lens namens PSV twee kansen om zeep hielp, was Pelle dichtbij de 1-0 namens de Rotterdammers. Hij vond echter Waterman op zijn weg, die een prachtige redding had op de volley van de Italiaan.

Niet lang daarna opende Toivonen de score namens de Eindhovenaren. Hij kreeg de bal op zo'n twintig meter van het doel aangespeeld en haalde uit. Zijn knal belandde uiteindelijk achter Lamprou in de kruising. Tien minuten later wist ex-Feyenoorder Georginio Wijnaldum met een kopbal de score te verdubbelen. Dries Mertens was met een vrije trap de aangever.

Het duel was daarmee gespeeld. Narsingh bepaalde een paar minuten na het doelpunt van Wijnaldum de eindstand op 3-0. Lamprou bracht nog redding op de poging van Lens, maar had geen antwoord op de lob van Narsingh.