FOK!filmtips van de dag: The Terminal

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Voor de Brad Pitt fans is er vanmiddag weer een film uit zijn betere jaren. Veel tienermeisjes destijds gingen geheid voor hem plat. Seven Years in Tibet is om 13:35 te zien op BBC 2. Benieuwd naar de klimtechnieken van Heinrich Harrer? Of misschien zijn de onderonsjes met de Dalai Lama meer jouw ding? Ga het deze middag zien! Deze, inmiddels wat gedateerde film, doet het nog prima, al was het maar om de mooie beelden van de berglandschappen en de sfeer die de film met zich meebrengt.

Om 21:25 op NET 5 is de FOK!filmtip van de dag te zien: The Terminal. Deze film met Tom Hanks en Catherine Zeta-Jones in de hoofdrollen gaat over een Oost Europeaan die van Kennedy Airport zijn thuisbasis maakt. Hij ziet zich hiertoe genoodzaakt aangezien hij niet meer naar zijn moederland kan terugvliegen omdat daar een oorlog gaande is. Hij moet dus overnachten, ontbijten en al zijn dagelijkse bezigheden uitvoeren op de luchthaven. Dus waarom niet van de nood een deugd maken? Mensen die komen en gaan bekijken en verliefd worden op de mooie sterwardess Amelia   zijn een van de dingen die hem overkomen.