[Premier League] Everton ontdoet zich gemakkelijk van Swansea

Everton heeft zaterdag bij Swansea City een knap resultaat neergezet. De ploeg van de in de basis startende John Heitinga zette de club uit Wales met 0-3 opzij. Victor Anichebe, Kevin Mirallas en Marouane Fellaini vulden het scorebord.

Fellaini hield de bal, al dan niet met behulp van een hand, in de 22e minuut knap in het strafschopgebied waarnaar Anichebe van dichtbij Michel Vorm passeerde. Even voor rust schoot Mirallas de bal via de Nederlandse doelman tegen de onderkant van de lat, waarna hij naar het doel snelde om de terug stuiterende bal tegen het net te koppen

Fellaini zorgde tien minuten voor tijd met een van richting veranderde kopbal voor de definitieve beslissing. Door de winstpartij gaat Everton Swansea voorbij op de ranglijst. De club uit Liverpool staat op tien punten, drie meer dan het team uit Wales.