FOK!Filmtip van de dag: Alice in Wonderland

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Vanavond is het de beurt aan Alice in Wonderland! Deze wonderschone film van Tim Burton is vanaf 20:30 uur te zien op SBS6. Burton werkt voor deze film weer met zijn vaste toneelgezelschap waaronder Johnny Depp als ‘The Mad Hatter’ en zijn muze Helena Bonham Carter als ‘The Red Queen’. Alice in Wonderland vertelt het verhaal van de nu 19-jarige Alice (Mia Wasikowska) die op het punt staat uitgehuwelijkt te worden. Alice voelt hier niet zoveel voor en besluit haar biezen te pakken. Per toeval komt ze tijdens haar ontsnappingspoging het bekende pratende, witte konijn tegen die haar overhaalt mee te gaan naar Wonderland, waar weer vele avonturen op haar staan te wachten. Ondanks dat het scenario aan alle kanten rammelt blijft er genoeg te ontdekken aan Tim Burtons adaptie annex sequel van het klassieke sprookje. Naast dat CGI-Wonderland er prachtig uitziet spelen ook Depp en Bonham Carter weer naar behorende. Als je het geduld kan opbrengen om jezelf door de reclameblokken heen te slaan dan is Alice in Wonderland zeker een film die je eens gezien moet hebben.

Mocht je niet zoveel zin hebben in dit sprookje dan is vanaf 20:00 uur op RTL5 Die Hard 4.0: Live Free or Die Hard te zien. Ook brengt Nederland 3 vanavond om 22:35 uur de spannende heistfilm The Bank Job!